Over ons

Home - Over ons

Con Spirito is meer dan 40 jaar geleden opgericht als lyra- en trompetterkorps met het doel gezamenlijk muziek te maken. In 1990 is het roer omgegooit en is Con Spirito een Marching malletband geworden. Sindsdien is het een gezellige vereniging met muzikanten uit de gehele regio rondom Stadskanaal.

Al 25 jaar staat Con Spirito onder leiding van de enthousiaste instructeur Fred Kerdijk, die tevens een eigen drumschool heeft in Sappenmeer. 

Er wordt hoofdzakelijk vrolijke, goed in het gehoorliggende muziek gespeeld en regelmatig zijn we te zien in winkelcentra zoals Veendam, Winschoten en Stadskanaal. De laatste jaren was Con Spirito ook van de partij op het muziekfestival in Borger.

Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd in Stadskanaal van 20.00 tot 22.00. Kom gerust een keertje langs om de repetitie bij te wonen.

Instrumenten

Het instrumentarium bestaat uit verschillende soorten slaginstrumenten en melodisch slagwerk zoals, xylofoons, een marimba, base drum, snare drums, een quint en diversie effectinstrumenten.